Geschiedenis

De Maatschappelijke Beursvloer is van oorsprong een initiatief van Vereniging NOV. Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties. In 1996 organiseerde Vereniging NOV een eerste, landelijke, Maatschappelijke Beursvloer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In 2002 kreeg het idee vervolg in Arnhem en vond de eerste lokale Maatschappelijke Beursvloer plaats.

Deze lokale beursvloer ontstond onder regie van Vrijwillige Inzet Arnhem en met medewerking van KvK, KPMG, ABN AMRO en de Arnhemse Uitdaging.

Twee jaar later is de Maatschappelijke Beursvloer groots gepresenteerd op Eurofestation in Maastricht. In de aanloop naar Eurofestation is het samenwerkingsverband tussen ABN AMRO Foundation, KPMG (tot 2012) en Movisie bekrachtigd. Het doel van dit partnerschap was en is het verder promoten en ondersteunen van de Maatschappelijke Beursvloer.

De drie founding partners van de Maatschappelijke Beursvloer stelden zich ten doel om in 2005 tien Maatschappelijke Beursvloeren te realiseren. De website www.beursvloer.com werd gelanceerd en met ondersteuning van het VSB fonds is een Toolkit geschreven, zijn ondersteuningsmiddelen ontwikkeld en workshops gegeven ten behoeve van het organiseren van een Maatschappelijke Beursvloer. Het uiteindelijke resultaat overtrof de verwachtingen ruimschoots: eind 2005 telde Nederland maar liefst 18 Maatschappelijke Beursvloeren. Dit aantal is een jaar later verdubbeld. Inmiddels worden in Nederland jaarlijks ruim 70 Maatschappelijke Beursvloeren georganiseerd.

Staat uw Beursvloer nog niet op deze site vermeld? Meld uw Beursvloer dan aan via BEURSVLOER AANMELDEN.

Na jarenlange ondersteuning dragen ABN AMRO Foundation en Movisie per 1 februari 2018 het stokje over aan Sharity, maatschappelijk organisatiebureau.