Geschiedenis

De Maatschappelijke Beursvloer is van oorsprong een initiatief van Vereniging NOV. Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties. In 1996 organiseerde Vereniging NOV een eerste, landelijke, Maatschappelijke Beursvloer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Hierna was het een aantal jaren stil rondom de Maatschappelijke Beursvloer. In 2002 kreeg het idee vervolg in Arnhem en vond de eerste lokale Maatschappelijke Beursvloer plaats.

Twee jaar later is de Maatschappelijke Beursvloer groots gepresenteerd op Eurofestation in Maastricht. In de aanloop naar Eurofestation is het samenwerkingsverband tussen ABN AMRO Foundation, KPMG (tot 2012) en Movisie bekrachtigd. Het doel van dit partnerschap was het verder promoten en ondersteunen van de Maatschappelijke Beursvloer.

Begin 2018 is het Maatschappelijke Beursvloer concept met haar website, toolkit en netwerk overgedragen aan Sharity. Het concept veranderd daar niet door. Het is en blijft een vrij concept voor iedereen die in haar stad, dorp of gemeente een Beursvloer wil organiseren. Wat wel gemakkelijker is geworden door de overdracht is dat Sharity beschikt over meerdere middelen ter ondersteuning van een Maatschappelijke Beursvloer zoals een website met aanmeldsysteem of twitterwall. Ook heeft Angelique Ottens van Sharity inmiddels 10 jaar ervaring in het organiseren van Beursvloeren. Dus coaching, training en projectmanagement om voor jou een succesvolle Maatschappelijke Beursvloer neer te zetten zijn beschikbaar.

Staat uw Beursvloer nog niet op onze site vermeld? Meld uw Beursvloer dan aan via BEURSVLOER AANMELDEN.